• Bourbon BBQ Chicken Wings

    Bourbon BBQ Chicken Wings

    Er zijn maar weinig maaltijden Amerikaanser dan kippenvleugels: knapperig en in honing bourbon BBQ saus gedoopt. Selderij aan de zijkant voor een verfrissende crunch, gegrilde maïs en een ijskoud biertje in de aanslag maken dit overheerlijke voorgerecht compleet. 

    Geschikt voor: 4 personen
    Voorbereiding: 10 minuten
    Bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten

    Ingrediënten

    1/2 glas Bourbon
    1 kopje ketchup
    4 eetlepels appelciderazijn
    2/3 kopje honing
    1/2 kopje bruine suiker
    1 theelepel uienpoeder
    1 theelepel knoflookpoeder
    4 theelepels hete saus
    4 eetlepels worcestersaus
    1 theelepel zout

    Vleugels

    24 kippenvleugels
    Zout
    Peper 
    1/2 kopje koriander; gehakt

    Bereiding

    De saus kan van tevoren worden gemaakt en worden gebruikt om de vleugels een nacht te marineren.

    • Verwarm in de Barebones Cowboy Fire Pit Grill System 30 kolen op een compacte stapel.
    • Als de kolen bijna wit zijn, klop dan de bourbon, ketchup, appelazijn, honing, bruine suiker, uienpoeder, knoflookpoeder, hete saus, worcestersaus en zout in een gietijzeren koekenpan boven de kolen.
    • Laat 20 minuten sudderen en haal dan van het vuur.
    • Dep en droog de kippenvleugels en doe er zout en peper over. Doe ze in een grote kom en bestrijk ze met met 1/4 kopje van de bereide bourbon BBQ-saus. Zet de overige saus apart. 
    • Marineer de vleugels minstens 10 minuten. Als je de vleugels een nacht in de koelkast marineert, haal ze dan minstens 15-20 minuten uit de koelkast voordat je gaat bakken. 
    • Doe olie op de gietijzeren bakplaat en verwarm deze op het rooster terwijl de vleugels marineren. 
    • Leg de vleugels op de bakplaat, met het vel naar boven. Bak gedurende 30-35 minuten tot ze knapperig zijn en draai ze halverwege om. 
    • Haal de vleugels van het vuur en doe ze in een kom. Bestrijk de vleugels met een flinke hoeveelheid bourbon BBQ saus (ongeveer 1 tot 1,5 kopje saus). Roer om ervoor de zorgen dat alle vleugels bestreken zijn met de saus. 
    • Leg de vleugels terug op de bakplaat en laat ze 8-10 minuten bakken of tot de binnentemperatuur van het vlees 75°C is.
    • Garneer de vleugels met gehakte koriander. 
    • Serveer met extra saus. Vergeet de natte vingerdoekjes niet 😉
    Categorieën: